4 Mayıs 2011 Çarşamba

Marchlands~~

Marchlands, 3 farklı ailenin, 3 farklı zaman periyodunda -1968, 1987 ve 2010- aynı evde yaşadıklarını anlatan bir dizi.
Ruth ve Paul'un küçük kızları Alice 1967'de nehirde boğularak ölüyor. Herkes Alice'in bir kaza sonucu öldüğünü düşünse de annesi Ruth bunun bir kaza olmadığını, arkasında başka bir şeyler olduğunu ve ne pahasına olursa olsun bunu bulacağı konusunda ısrar ediyor.

1987'de Helen ve Eddie çifti 2 çocuğuyla beraber bu eve taşınıyor. Küçük kızları Amy'nin Alice hakkında söylediklerine inanmayarak hayali bir arkadaş edindiğini düşünüyorlar. Birkaç gerçek üstü olaydan sonra da durumun ciddi olduğunu düşünerek Amy'i hastaneye götürüyorlar.

2010'da Mark ve Nisha çifti şehirden uzaklaşmak adına Mark'ın eski kasabasındaki bu eve taşınıyorlar. 6 aylık hamile olan Nisha, evde Alice'ye ait bir fotoğraf buluyor ve çocuğuna Alice ismini veriyor. Nisha bir kaza sonucu bileğini incitiyor ve Mark bu yüzden bebeğe bakması, Nisha'ya yardımcı olması için eskiden bu evde yaşadığından habersiz, Ruth'u işe alıyor. Ruth ise hala kızının ölümünün ardındaki gerçekleri öğrenmeye çalışıyor.
 5 bölümlük güzel bir İngiliz dizisiydi. Ben bir akşamda izledim, sizlere de öneririm. :D Dizi sadece bu yukarıda anlattıklarımdan ibaret değil. 2010'da kasabasına geri dönen Mark ilk aşkıyla yeniden karşılaşıyor. Yalnız Mark ve sözde çocukluk aşkının arasında gözü rahatsız eden ciddi bir yaş farkı söz konusuydu. Dizide aynı yaşlardaydılar ama adam kadının çocuğu gibi görünüyordu, kaldı ki normalde de aralarında yaklaşık 20 yaş varmış zaten. Yönetmen neden böyle gereksiz bir şey yapmış, bu ayrıntıyı göz ardı etmiş bilmiyorum. En çoksa ailesini Alice'i gerçekten gördüğüne bir türlü inandıramayan küçük kız Amy'nin performansını beğendim. O ne tatlılıktır, ne tatlı mimikler ne tatlı bir konuşmadır. ^^

0 yorum: