Pages

24 Aralık 2010 Cuma

Drop (2009) - Jp

Kısaca:

Özel bir okulda okuyan Shinanogawa Hiroshi (Hiroki Narimiya), bir gün Be-Bop Lisesi mangasından etkilenerek bir serseri olmaya karar verir.
Saçlarını kısacık kestirip kızıla boyar ve özel ortaokuldan ayrılıp devlet okuluna kaydolur.
Okulun serseri lideri Iguchi Tatsuya (Hiro Mizushima)'nın dikkatini çeken Hiroshi, liderle çetin bir kavga ettikten sonra çeteye alınır.
Filmin üzerinde durduğu noktalar, arkadaşlık bağları ve
bir insanın yaptığı tercihlerin hayatını ne şekilde etkilediği.

Şu an bu güzel filmi çeviriyorum. Merak eden olursa şu linkten altyazı durumunu takip edebilir.
Spoiler vermemeye çalışacağım ama izlemeyenlerin devamını okumaması daha iyi olur.


Ne kadar dört gözle beklersem bekleyeyim, seversem seveyim, bir filmi bir oturuşta bitiremem. Bir haftada bitirebildiğim filmleri biliyorum. Olmadı en azından bir kere birkaç saatlik ara veririm, öyle devam edebilirim. Keza dizileri de bir oturuşta izleyemem. Bir dizinin tüm bölümlerini 2 günde izleyip bitirenlere gıpta ediyorum. Nasıl bir sabırdır yarabbim. :/

Drop, bir ay kadar izleme listemde durduktan sonra bir gece izlemeye karar verdiğim ancak bir oturuşta izleyebileceğime ihtimal vermediğim renkli ve heyecanlı bir filmdi. Bir ara kahve yapmak için filmi durdurduğumda filmin üçte ikisini bitirdiğimi fark ettim. "Ay, keşke bitmese yaa!" diye söylenirken buldum kendimi. Normalde ben vurdulu, kırdılı filmleri sevmem. İstemem ne şiddet ne de kan görmek. Drop'un farkı belki de espirili anlatımıydı. Animeden çıkma tipler, coşturan müzikler... "Dur, kim, geldi, gitti, bitiyor" derken bitiveriyor film. Esasında zor beğenen biriyim. Sevmediğim şeyler için ister forumlarda, ister bloglarda yorum yapmamayı tercih ediyorum. Ama çok beğendiğim bir film oldu mu, tutun beni tutabilirseniz!!! Drop'u böylesine beğenmiş olmasam çevirmek istemezdim zaten. Söylemeden geçmek olmaz. Sonlarına doğru gerçekleşen bir olayı pek beğenmedim. Olaylar zinciri için gerekli benim içinse yıkıcı bir sahneydi. :(
Ama hikayeyi değiştiremezlerdi. Niye mi?
Fark eden oldu mu ya da olur mu bilmiyorum ama yönetmenle, yani Hiroshi Shinagawa'yla başroldeki karakter adaş. Bu adam aslında bir oyuncuymuş, gençlik yıllarında yaşadıklarını yazmak istemiş. 2006'da çıkarmış hayatını anlatan kitabı. E haydi gelin, oldu olacak çekelim bari demiş. Toplamış oyuncu kardeşlerini. Ortaya güzel bir film çıkarmışlar. Oyuncular da gerçekten iyi iş çıkarmış.

Hiro Mizushima rolünü öyle gerçekçi oynamış ki ben müstakbel karısı Ayaka'nın yerinde olsaydım bir süre korkardım ondan. :P İşin şakası çok takdir ettim. Bu kadar da iyi oynayabileceğini düşünmemiştim, ne yalan söyleyeyim. Hiroki Narimiya zaten adamım benim. Lise öğencisi de olur bal gibi, yaşını başını almış adam da. Müzisyen de olur, maganda da.

8/10 derim ki ben buna.

İzleyecekler altyazımı beklesin rica ederim. ^^
Bir haftaya koyarım inşallah altyazıyı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder