6 Mayıs 2011 Cuma

Jin Akanishi Kimdir?

Jin Akanishi (4 Temmuz 1984) şarkıcı, söz yazarı, oyuncu, dublaj sanatçısı, eski radyo sunucusudur.
Akanishi, KAT-TUN isimli J-pop grubunun 2 ön vokalistinden birisiydi.
Ayrıca NTV'de yayınlanan ünlü okul dizisinin 2. sezonunda "Gokusen-2", Anego ve Yukan Club dizilerinde rol almıştır. KAT-TUN'un kendi televizyon programı olan "Cartoon KAT-TUN"da yardımcı sunuculuk yapan Akanishi, grup arkadaşı Junnusuke Taguchi'yle de 2007'in Kasım'dan 2008'in Mart'ına kadar "KAT-TUN Style" isimli radyo programında sunuculuk yapmıştır.

Çocukluğu~~
Akanishi 4 Temmuz 1984’de, Chiba’da, ailenin en büyük çocuğu olarak dünyaya geldi. Annesi, babası ve bir de kendisi gibi eğlence sektöründe çalışan erkek kardeşi Fuuta var. (Gerçek ismi Reio olan Fuuta oyuncudur.) Jin ismi Konfüçyüs'ün beş erdeminden biri sayılan "Hayırseverlik"ten gelmiştir.

Jin'in ailesi, Jin 1. sınıftayken Tokyo'ya taşınmıştır. O zamandan bu zamana Jin'in en iyi arkadaşı Tomohisa Yamashita'dır. 1997'de, bir arkadaşı onun fotoğrafını "Myojo" isimli bir magazin dergisine gönderir ve fotoğrafı "Havalı Öğrenciler" isimli köşede yayınlanır. Böylelikle Akanishi'nin eğlence sektörüne olan ilgisini fark eden annesi onun adına 1998'de Johnny's Entertainment'a başvurur. Teknik açıdan seçmeleri geçemese de, numara levhasını bırakmaya çalıştığında bir adam-Johnny Kitagawa(Johnny & Associates'in sahibi) olduğunu sonradan öğrenecektir- ona gitmemesini söyler. 8 Kasım 1998'de, KAT-TUN'da grup arkadaşı olacağı Kamenashi Kazuya ve Nakamaru Yuichi'yle birlikte Johnny & Associates'e girer.

Kariyerinin ilk yılları 2001-2006 ~~
Johnny's'e katılıp 2000 yılında B.A.D ve Musical Academy Dancing gibi gruplarda yer aldıktan sonra 2001'de kendisi gibi junior olan Kazuya Kamenashi, Junnosuke Taguchi, Koki Tanaka, Tatsuya Ueda ve Yuichi Nakamaru'yla beraber 6 kişilik bir gruba seçildi. Grubun asıl kurulma sebebi KinKi Kids'ten Koichi Domoto'nun arka dansçıları olmaları olsa da bu 6'lı beklenmedik şekilde üne kavuştular. Ajans da onlara KAT-TUN-soy isimlerinin ilk harflerinden oluşuyor- ismini verdi. 2003 ve 2005'de çıkarttıkları canlı performans DVD'leri çok ilgi görse de ajans 2006'ya kadar çıkış yapmalarına izin vermedi. (Johnny's ajansında albümü olmadığı halde canlı konser DVD'si çıkaran ilk grup KAT-TUN'dur.)

2006–2009 KAT-TUN üyesi olduğu zamanlar~~
KAT-TUN, ilk singlelarını, ilk albümlerini ve çektikleri ilk klip olan Real Face'in kamera arkasını içeren ilk DVD'lerini aynı anda çıkardılar ve üçü de büyük başarı sağladı. Real Face single'ı ve DVD'si 2006 yılının en çok satanları arasına girdi. Sonraki single'ları Signal de 500.000 kopyadan fazla satarak 1.lik elde etti. Akanishi'nin 2006'nın Ekim ayında bir süreliğine Los Angeles’a İngilizcesini geliştirmeye gideceğini açıklaması Japon basınında büyük yankı uyandırdı. Akanishi gitse de KAT-TUN çalışmalarına devam ederek 3. single'ları "Bokura no Machi de"yi ve 2. stüdyo albümleri "Cartoon KAT-TUN II You"yu çıkardı. Akanishi 6 ay sonra, 19 Nisan, 2007'de Amerika'dan döndü ve vakit kaybetmeden, 21 Nisan'da, KAT-TUN'un tur konserlerine katılmaya başladı. 3 yıl boyunca KAT-TUN'un çıkardığı her single ve albüm 1 numara oldu ve toplamda 6 milyondan fazla sattı. Ayrıca Akanishi hem kendisi, hem de KAT-TUN için şarkı sözleri yazdı. "Hesitate", "Love or Like", "Lovejuice", "Care" ve "Wonder" bunlardan bazıları. -Wonder şarkısını, R&B şarkıcısı Crystal Kay'le beraber yaptılar.- Akanishi, 2 Eylül 2009'da yayınlanan Best of Crystal Kay albümünde, Crystal Kay'le beraber "Helpless Night" isimli şarkıyı söyledi. Akanishi gitar çalabiliyor. "Murasaki" "Ha-Ha" ve "Pinky" isimli şarkıların hem sözü hem müziği kendisine ait. Ayrıca grup arkadaşı Ueda'ya "Butterfly" isimli şarkıyı hazırlarken yardım etti.

2009-2010 Lands Zamanı
Jin yeni filmi Bandage'in tanıtımını yapmak için 5 Eylül 2009'da, Tokyo Girls Collection isimli bir etkinliğe katıldı ve orada filmin tema şarkısını seslendirdi. Böylelikle geçici olarak Mr. Children'ın yapımcısı Takeshi Kobayashi'yle Lands grubunu kurmuş oldular. Çıkış single'ları "Bandage"in söz ve müziği Kobayashi'ye ait. Şarkıya Rize grubundan Nobuaki Kaneko da davul çalarak eşlik etti. Single 25 Kasım 2009'da çıktı. Her single'ın içinde 16 Ocak 2010'da Tokyo Metropolitan'da verecekleri özel Lands konseri için bir bilet adet vardı. 30 Kasım 2009'da Lands'in bir albüm çıkaracağı açıklandı ve 13 Ocak 2010'da içinde "Bandage"in ve 7 başka şarkının bulunduğu "Olympos" albümü yayınlandı.

 2010 - Solo Konserler ve Amerika Turu~~
Akanishi 2010'da  "Akanishi Jin Star Live You & Jin" adıyla 7 Şubat'tan 28 Şubat'a kadar 32 konser verdi. İlk kez konserlerinde seslendirdiği şarkısı "A page", 10 Nisan'da KAT-TUN'un 11. single'ı olan "Love Yourself"de yayınlandı. -A page'i kendi bestelemiş ve kendi düzenlemiştir. Söz yazımına da yardımcı olmuştur.- 24 Mart 2010'da, Akanishi'nin 19&20 Haziran'da, Los Angeles'da, "You & Jin" adı altında 3 konser vereceği duyruldu. Biletler satışın başladığı gün olan 15 Nisan'da bir saat içinde tükendi. Akanishi son konserinde Amerika'da büyük bir konser turu düzenleyeceğini açıkladı. Temmuz'da KAT-TUN'dan ayrıldığını ve solo sanatçı olarak yoluna devam edeceğini duyurdu. 16 Eylül'de 'Yellow Gold Tour 3010' ismini verdiği turuna başladı ve Chicago, New York, Houston, Los Angeles ve San Francisco gibi şehirlerde konser verdi. Turuna verdiği Yellow Gold'un şarkısını Jovette Rivera ve Joey Carbone'la yazdı. Turun tamamı İngilizce şarkılardan oluştu ve bu şarkıların neredeyse tamamı Jin'e aitti. 9 Aralık 2010'da, Jin'in Warner Music Ajansına katılacağı açıklandı. Jin başarıyla tamamladığı turu sonrasında Japonya'ya döndü. Hayranlarının sevgisi ve desteğiyle Osaka-jo Hall, World Memorial Hall, Nippon Budokan ve Saitama Super Arena'da toplamda 16 konser verdi. Jin'in ilk single'ı "Eternal", Music Group Japan'den 2 Mart 2011'de çıktı. Jin'in Amerika'da yapacağı çıkış için şarkıcı-söz yazarı Jason Derulo'yla çalışacağı, yapımcısının da J.R Rotem olacağı duyruldu. "Yellow Gold Tour 3011" DVD'si 4 Mayıs 2011'de çıktı.

2011'dan günümüze ~JAPONICANA~
Jason Derulo'yla düet yaptığı "Test Drive" isimli ilk Amerika singe'ı 8 Kasım 2011'de çıktı ve Itunes Dans Albüm Kategorisi'nde 1 numaraya ulaştı. 24 Ekim'de Jin'in Amerika macerasını anlatan web serisinin ilk bölümü çıktı. Jin 26 Aralık'ta, Japonya'da Seasons isimli bir single çıkardı. Akanishi'nin 2. Amerika single'ı "Sun Burns Down" 24 Ocak'ta çıktı ve yine Dans Albüm Kategorisi'nde 1 numaraya ulaştı. Jin, 6 Mart'ta, Amerika'da "JAPONICANA" isimli ilk albümünü çıkardı ve sonrasında bu albüm için bi Amerika turu yaptı.
Özel Hayatı ~~
9 Şubat 2012'de, Jin'in ajansı Johnny's Entertainment Jin'in kendisi gibi şarkıcı/oyuncu Meisa Kuroki(24)'yle 2 Şubat'ta evlendiğini açıkladı. Ardından Meisa Kuroki de kendi özel blogunda evlendiklerini doğruladı. Nisan ayında da hamile olduğunu açıkladı. Çift şu an anne-baba olmaya hazırlanıyor.
Oyunculuk Kariyeri ~~
Akanishi aktörlükte ilk çıkışını 1999 yılında, NTV’de yayınlanan P.P.O.I isimli romantik-komedi dizisinin 2. bölümüyle yaptı. Asahi TV'de yayınlanan Best Friend ve Omae no yukichi ga naiteiru'da, ayrıca NHK serileri olan Haregi ve Koko Ichiban’da küçük rollerde oynadı. Ayrıca 2000 yılından itibaren Millennium Shock [2000], Show Geki Shock [2001-2002], Dream Boy [2004] ve Dream Boys [2006] gibi müzikallerde oynadı. 2005 yılında NTV’nin başarılı okul dizisi Gokusen’de Nakama Yukie ve grup arkadaşı Kamenashi Kazuya’yla birlikte rol aldı. Bu drama 44. TV Drama Akademisi Ödüllerinde en iyi drama ödülünü kazandı. Aynı yıl, NTV’nin romantik dizisi Anego’da yardımcı oyuncu olarak rol aldı. Akanishi Jin, ilk başrolünü Yukan Club’da, 2007 yılında oynadı ve 11. Nikkan Grand Prix Dizi ödüllerinde en iyi aktör seçildi. 2008'de Speed Racer filmi için Japonca dublaj yaptı. 2009'da yönetmenliğini Takeshi Kobayashi'nin üstlendiği Bandage filminde başrol oynadı. Film 16 Ocak 2010'da seyirciyle buluştu ve Akanishi de sinema dünyasına adım atmış oldu. Akanishi şu an Budapeşte'de çekileri süren, başrolünde Keanu Reeves'in oynadığı 47 Ronin filminde, Keanu Reeves'in arkadaşını oynamaktadır. Filmin yönetmeni Carl Erik Rinsch, Akanishi'nin akıcı İngilizcesi ve yüksek motivasyonundan çok etkilenmiş.

Filmler

  • 47 Ronin as Chikara (2012)
  • Bandage as Natsu (2010)

Diziler

  • Yukan Club (有閑倶楽部) as Shochikubai Miroku (NTV, 2007)
  • Anego (アネゴ) as Kurosawa Akihiko (NTV, 2005)
  • Gokusen 2 (ごくせん 2005) as Yabuki Hayato (NTV, 2005)
  • Xmas Nante Daikirai as Kitagawa Sho (NTV, 2004)
  • Omae no Yukichi ga Naiteiru (TV Asahi, 2001)
  • Haregi, Koko Ichiban (NHK, 2000)
  • Taiyō wa Shizumanai (Fuji TV, 2000)
  • Best Friend (TV Asahi, 1999)
  • Kowai Nichiyōbi (NTV, 1999)
  • P.P.O.I. (NTV, 1999)

Dublaj

  • Speed Racer (2008)

Müzikaller

  • Dream Boys (2006)
  • Summary (2004)
  • Dream Boy (2004)
  • Shock Digest (2002)
*Türkçe çevirisi bana ait. Kaynak göstermeden kullanmayınız.

    5 yorum:

    Gezi/yorum... dedi ki...

    Eline sağlık, gerçekten çok güzel olmuş.. sen çok iyi bir çevirmensin..

    Silver dedi ki...

    jin biyografisi:D love juice i jin mi yazmış gerçekten harika olmuş o şarkı çok güzel<3

    Unknown dedi ki...

    Teşekkürler. Jin yapınca iyi şarkılar yapıyor zaten. :P

    Adsız dedi ki...

    hmmm iyice tanımış oldum :)) kaynak: mirune^^

    kattunu o kadar dinledim hatta çaldımda ama üyelerinden hiçbirini tanımamıştım taki bu güne kadar^^
    don müzik albümü şahane tavsiye dilir tell me where ile oowah en sevdiğim hareketli love this ise slovların içinde şahane ^^

    Unknown dedi ki...

    Favori postum bu. Yorumun için teşekkür ederim ha ti ce :)
    Güncelledim ayrıca. -Özel hayatı kısmını :P-