24 Aralık 2011 Cumartesi

Yazmayacaktım ama... -.-"

Music Station Super Live 2011'in varlığını öğrendiğimden beri hiç kaçırmam, online izlerim hatta. Bu yıl da kuruldum pcmin başına. Başta aradım taradım ama bir türlü Keyhole'da Asahi TV'yi bulamadım. Arkadaşımın çalışan bir izleme linki göndermesiyle sorunum ortadan kalktı. Başını kaçırmıştım ama sonradan programın AKB'yle açıldığı öğrenince tam isabet olmuş diye düşündüm. Bu yazım AKB48 hakkında. Bir kereye mahsus bir şey yazmak istiyorum.
 Benim mottom "Mirune, sevmeyebilirsin ama en azından emeğe saygı duy."dur, ha diğeri de "Elinden geleni yapabilirsin"dir, o mesele başka:P. Benim başlarda sevmediğim ve sonradan sevdiğim sayısız grup ya da şarkıcı vardır. Örnek verecek olursam, Ryo Nishikido, DBSK (Ayrılan üyelerden Jaejoong'a hala ısınamasam da), Maki Horikita, Hiro Mizushima... Şu an aklıma gelenler bunlar. Eskiden ne demiş ya da ne düşünmüşsem hepsini geri alırım ve başarılarını kabul ederim. Ama AKB?
Bu kızların albümü bir haftada 1 milyon satıyor. Diğer başarılı ve ünlü gruplar 50 bine zor gelirken, bu kızlar 1 milyon satıyor, şaka gibi. Onları bu kadar seven varsa bir sebebi olmalı dedim. Şans verdim. Belki de şans vermek benim en güzel özelliklerimden biridir. Benim görmediğim ya da anlamadığım bir şey olabilir diye düşünür, ön yargısızca izlemeye/dinlemeye çalışırım. Neredeyse 5 aydır radyoda yayın yaptığımdan bir sürü şarkılarını dinledim. Ama bir tanesini dahi beğenmedim. Pop sever biri olmama rağmen o şarkılardan bir tanesi bile çekmedi beni. Açtım kliplerini, belki klipleri anlamama yardımcı olur dedim ama hayır. Bu kızlar ne şarkı söyleyebiliyor, ne dans edebiliyor. Sevmedim.

2 yorum:

Dolunay dedi ki...

O koromsu topluluk hakkında düşündüklerimi daha iyi anlatamazdın:D Aynı şeyleri ben de yaşadım. Bu yıllara göre yakaladıkları inanılmaz satış oranlarını ve internetteki bazı yorumları okuyunca gaza geldiğim çok oldu. Aynen senin gibi ''en azından bi dinlemeyi denemeliyim'' dedim tüm tahminlerime ve düşüncelerime rağmen. Senin kadar denedim mi bilmiyorum ama bi klibi açtım, öbür klibi açtım, başka bi klibe daha baktım. I ıh, yok yani. Ne dans ne ses. Nerden tutsan elinde kalıyor. Bi şarkıyı bile bitiremedim. Tüm olaylarının pazarlamada olduğunu düşünüyorum. Öyle ki promosyonları vs. üniversitelerde örnek olarak gösterilmeli:P
Jpop denince gösterilmesi gereken çok çok daha başarılı isimler var. Bu kızların insanların gözüne bu kadar sokulması çok saçma.

Unknown dedi ki...

Evet, sevenler bile grubun iyi pazarlandığı için bu kadar sattığını kabul ediyorlar. Ajans sahibinin kafası çok iyi çalışıyormuş, öyle diyorlar. :D Geçen gün de bir site kurulmuştu, işte filanca üyeden çocuğun olursa neye benzer falan diye. Oyunları falan da varmış. Her taşın altından çıkıyorlar. Girl band olabilmek haricinde her şeyi yapıyorlar anladığım kadarıyla. :P