9 Nisan 2011 Cumartesi

Kimi ni Todoke [Tamamlanan Çeviriler]

Konusu:
"Halka" filmindeki karakterle benzerliğinden dolayı arkadaşları tarafından Sadako diye çağrılan
Sawako Kuronuma, görünüşü yüzünden her zaman korkulan ve yanlış anlaşılan bir lise öğrencisidir.
Okulda Sawako'nun hayaletleri görebildiğine ve insanları lanetleyebildiğine dair asılsız dedikodular dolanmaktadır. Görünüşünün aksine tatlı ve ürkek bir kız olan Sawako'nun tek istediği arkadaş edinebilmektir. Bir gün okulun popüler çocuğu Kazehaya, Sawako'yla konuşur.
O günden sonra Sawako'nun hayatı tamamen değişir ve Kazehaya sayesinde kendini arkadaşlarla çevrili yepyeni bir dünyada bulur. Hep beraber engelleri aştıkça, yavaş yavaş ama
emin adımlarla ikisi arasında tatlı ve saf bir aşk tomurcuklanır.
Samimi duyguların  konuştuğu bir anime olan Kimi ni Todoke'nin 2010 yılının Eylül ayında live-actionı çıkmıştı. Kazehana'yı caanım Miura Haruma ve saftirik Sawako'yu da Mikako Tabe canlandırmıştı. İşte o film ve altyazısı çıktı geçen aylarda. Biz de (ben, Janoomma ve kayra) hemen Türkçe'ye çevirdik. Gerçi bir ay geçti üzerinden. Başlık açmak zoruma gidiyor. :P
Bir bakın şu fotoğrafın güzelliğine... Nasıl da Sadako'yu gözetliyor. :P

5 yorum:

charmed dedi ki...

bu filmin animesinin 2 sezonunuda izledim çok güzeldi. filmde harikaydı her ne kadar kazehaya rolüne miura yı yakıştıramasamda.hatta bir arkadaşıma zorla izlettim. filmin başından sonuna kadar ağlamış..

Unknown dedi ki...

Hakikaten güzel animeydi. Filmi de olabildiğince iyiydi. ^^
O kadar drama bağlamamışlardı oysaki. Neden çok ağlamış acaba arkadaşın. :P
Bir de bana herkes rolüne cuk oturmuş gibi geldi.

charmed dedi ki...

sadako yano san yoshida san bunlar tam oturmuştu rolüne hatta yano san aynıydı.ama kazehaya herkesin kazehayası daha farklı biri olabilirdi mesela masaki okada yüzü çok güzel.. ama film olmuş bir kere ne yapalım..yinede başarılılardı..

charmed dedi ki...

sordum arkadaşıma şimdi niye ağladın diye.. kızın yaşadıklarına ağlamış birde kendini herkese feda ediyormuş ona dayanamamış..

Unknown dedi ki...

Ben de bazı sahnelerde ağlamıştım, yalan olmasın. :P
Masaki Okada da iyiymiş aslında, olabilirmiş yani.
Miura'yı oldum olası severim de ben. O yüzden başkasını hiç düşünmemiştim. :P