29 Temmuz 2014 Salı

Sonunda Japonya'ma Kavuşuyorum.

Japonya Eylül'ün sonunda beni bekliyor. Sabırsızlandığına eminim. Ben de çok sabırsızlanıyorum :p Ama 1 yıl boyunca hasret gidereceğimiz ve birbirimize doyacağımız için içim rahat.

Evet, şaka maka sonunda Japonya'ya gidiyorum. Hiç az sayılmaz, tam 6 yıl önce benim için Japonya asla yolumun düşmeyeceğini düşündüğüm bir ülkeydi. Değil oraya, yakınlarına bile yolum düşmez diye düşünüyordum. Yurt dışına yolum düşse düşse Avrupa'ya düşerdi bence. Ama isteyince oluyomuş, valla da oluyomuş. Hayalimin gerçekleşmesi için bir şeyler yapmam gerekti elbette. Öyle oturduğu yerden gelmiyor insana istediği. :D Okul değiştirdim 3 senem -bana göre yine de öyle değil de- bilinen deyimiyle çöpe gitti. Japon Dili okumaya başladıktan sonra bunda da çok zorlandım. Bir ara dayanamadım ve ara verdim hatta okula. Neden bölüm değiştirdiğimi, hayatta yapmak istediğim şeyleri unuttuğum ve amaçsızca dolandığım bir dönem oldu. Diyorlar ya, yukarı çıkman için dibe batman gerekiyor diye, az çok öyle bir durumdu sanırım. Çünkü aklımı toplayıp geri döndüğümde eskisinden çok daha başarılı ve aktif bir öğrenci oldum. Sonuç itibarıyla hocalarım Allah onlardan razı olsun, çabamı takdir ederek bana Japonya yolunu açtılar. Her birine müteşekkirim. Yüzlerini kara çıkartmayacağım ve bölümümüzü iyi bir şekilde temsil edeceğim inşallah.

İyi hoş da, şöyle bir yanı da var. İnsan işin içinde olunca her şeye farklı bakmaya başlıyor. Koşturmaca ve zorluklar insanın hevesini geri plana itebiliyor. O an yaşadıklarını, ne yaptığını idrak edebilmesini engelleyebiliyor. Böyle durumlarda yola ilk çıktığın zamanı hatırlamak lazım diye düşünüyorum. Ben öyle yaptım ve en başından, bir daha sevindim gideceğime. Ben ki Japonya saatini hesaplayıp dizileri görüntü dona dona online izlemeye çalışan insanım, kendisine hazırladığı Japon yemeğivari Türk yemekleri çubuklarla yiyen, tüm arkadaşlarına zorla Japon klibi ve konseri izletmeye çalışan, saatlerce Japonya'dan ve Johnnys'ten bahseden, Johnnys Countdown'ı onlarca defa izleyip her seferinde bir gün orada olma hayalini kuran. Elbette ki sevinirim. :))))

Aslında şu son 2 sezon çıkan Japon dizilerini hiç takip edemedim. Johnnys West'in çıkışından beri Johnnys'te neler oluyor, neler bitiyor habersizim. Giderayak hiç yakışmadı bu bana. Arayı hemen kapatmalıyım valla :D Son günlerimi günceli yakalamaya çalışarak geçireceğim. Şimdiden Johnnys konserlerine bakıyorum. En çok gitmek istediğim elbette favorim olan Johnnys Countdown. Biletleri Aralık'ta satışa çıkıyor. O zamana kadar bir aksilik çıkmazsa Fan Club'a üye olmuş ve biletimi almış olacağım. Diğer konserler arasında bana en uygunları hep Tokyo Dome konserleri. Çünkü diğer şehirler arasında bana en yakın şehir Tokyo. Ki oraya bile 3 buçuk - 4 saatte gidebileceğim.
Minna yoroshiku! Johnnysleri ben takip etmeye çalışacağım ama bir Big Bang konsere gelir, bir SHINee, bir Teen Top. Ne bileyim işte. Sevdiğimi tahmin ettikleriniz arasından Ekim'den sonra Tokyo'da konser verecek olan olursa bana haber edin olur mu? Gitmeyi isteyip de o okul koşturmacasında haberim olamadığı için kaçırdığım bir konser olursa çok içimde kalır.

Ben böyle bol keseden yazıyorum da umarım düşündüklerimin %10'unu gerçekleştirebilirim. Kim bilir belki parasızlıktan 2 dünya bir araya gelse gideceğim dediğim Countdown'a bile gidemem. Neyse. Bana şans dileyin.

Not: Blogum bir işe yaramıyordu ama sanırım onun da parlama zamanı yaklaştı. :p Japonya'dan bol bol bildirim yapmayı planlıyorum. Ba-bayy  :*

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Abla Allah yolunu açık etsin. Umarım herşey yolunda gider. Orda türk yemeklerini özlersen twitterdan bildir .Napar ne eder gönderiz sana.:)

Unknown dedi ki...

Eyvallah, sağ olasın canımcım. :)) Özlesem özlesem çiğ köfteyi ve peyniri özlerim gibi geliyor :p Adını yazmayı unutmuşsun.

Adsız dedi ki...

Kusura bakmayin rahatsiz ediyorum Japonyaya gidebilmenize cok sevindim.İyi yolculuklar.Allah kazasiz belasiz gidip gelmeyi nasip etsin. Sakincasi yoksa Japonyaya gitmek icin nasil firsat buldugunuzu sorabilir miyim ? Bende Japonyaya gitmeyi cok istiyorum bu yuzden merak ettim de . İnsallah rahatsiz etmemisimdir.

Unknown dedi ki...

Yazıyı baştan sona okumadınız herhalde. Ya da ben net bir şekilde aktaramamışım. Şöyle ki ben Japon dili ve edebiyatı okuyorum. Bölümüm ve hocalarım sayesinde Japonya'ya gidebiliyorum.

Başka fırsatlar hakkında bilgim olmadığı için size fikir beyan edemem ama gerçekten istiyorsanız bir fırsatını bulursunuz diye düşünüyorum. Bol şans.